Ind af døren til mig, trådte en ganske ung kvinde – en smuk ung kvinde – en ung kvinde uden den mindste glød eller gnist i øjnene. Var der endeligt noget i de blå øjne, var det frustration og frygt.

“Jeg har været i et forhold der sluttede for 1 år siden – et frygteligt forhold med vold – både psykisk og fysisk – et forhold også med trusler på livet mod mig og min familie”, fortalte hun. Hendes mor havde kontaktet mig og spurgt om jeg ville hjælpe – og naturligvis ville jeg det.

“Fortæl lidt om hvad det er der fylder i dine tanker, sagde jeg til den unge kvinde. “Mine tanker kredser om alt det jeg har været i gennem – og de mange timer med rædsel der stod på i år. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at han nu er sammen med en ny pige – som helt sikkert får den samme tur. Det kredser oppe i mit hoved konstant – jeg kan ikke slippe det, eller lade være med at hænge fast i mine tanker….”

Hun var lidt skeptisk da jeg sagde til hende, at hun kunne være helt rolig – det får vi styr på ret hurtigt – der skal 4-5 timer til, så skal du bare se. Vi arbejdede 1 times tid med værktøjer til at hun kunne håndtere sig selv på en anden måde – og det virkede.

Den næste gang hun kom, var det med lidt mere gnist i øjnene – og vi fortsatte arbejdet med hendes tanker.
Da hun kom 3. gang – var der sket en masse…! Hun kunne nu slippe tankerne – få dem til at arbejde for sig, og hende ønske om at kunne hjælpe andre til ikke at havne i samme situation, havde hun en plan for – en hemmelig drøm. Den brugte vi lidt tid på at pudse af – og så gik hun hjem.

I sidste uge skrev hun til mig – at nu havde hun ført drømmen ud i livet. Hun havde lavet en Blog – en blog der hedder “det ingen taler om“….og dagen efter havde den allerede haft 319 læsere. I går havde vi så 4. session. På 5 dage er der mere end 1000 der har læst hendes historie – og givet thumbs up. Der gik som jeg sagde til hende 4-5 timer.

Trine – jeg er på alle måder vildt stolt af dig – du er gennemført fantastisk.

Men – Trines historie er på ingen måde unik – den findes også i andre sammenhænge. Vi møder et menneske vi finder vildt fascinerende – som vi måske bliver hovedkuls forelsket i. Der går ikke mange sekunder uden den anden er i tankerne – du kan slet ikke styre det…det føles fantastisk.

Personen passer så godt i det billede vi har af den vi ønsker i vores liv Som tiden går, dukker der nogle andre sider op: tingene er ikke nødvendigvis som de blev fortalt i første omgang; der er mange afarter af sandheden. Måske finder du decideret løgne – ting der bliver fortiet – hvor hele sandheden ikke kommer frem.

Hvor personen når de konfronteres med sandheden, bliver vrede – sure over at blive “opdaget” – hvor de har mere fokus på HVORDAN de blev taget, end at de rent faktisk BLEV opdaget… Hvor det du “blev solgt på” i starten måske er en illusion…? Hvor det du så, blot var en enkelt side af virkligheden… (hvis den da findes).

Heldigvis er det sjældent, at det er så grelt som i Trine’s tilfælde…
…nogle gange er vi mere forelsket i illusionen, end i personen….!

//Stig – der oprigtigt glæder sig på Trine’s vegne…