HVEM ER DU…

“Jeg har simpelthen så travlt med at please alle mulige – sørge for at de kan li’ mig, og synes jeg er rigtig, sagde manden i stolen overfor mig.

“ok – og hvem ER du så, spurgte jeg ham.

Der var stille – ikke længe, men lang tid nok til at han blev emotionelt påvirket.
“Nu bli’r jeg berørt, sagde han, og en tårer dukkede op i øjenkrogen på ham.
“Det er helt ok – du er hverken den første eller sidste der bliver det, af at arbejde med sig selv, svarede jeg.

Ikke sjældent – eller rettere, ganske ofte gennem alle årene jeg har arbejdet med coaching og terapi, har jeg konstateret at klienten ikke helt har styr på sin egen identitet – den personen ER.

Hvordan i al verden kan man stå op for noget – eller nogen = sig SELV, hvis ikke man ved hvem man er….???

Det giver jo næsten sig selv, at hvis man skal kunne passe på sig selv – sine værdier og den man ER, ja så skal man jo kende sig selv.

Det er svært at passe på noget man ikke kan definere hvad er – og det at lære sig selv at kende – vide præcist hvem man ER – i hvertfald lige nu, det er jo en livslang mission.
Vi har et sæt værdier når vi er 20 – et helt andet når vi er 40, 50 eller ældre. Det er en dynamisk rejse gennem hele livet.

Vores værdier skal understøtte vores identitetsopfattelse: hvis jeg f.eks tænker at jeg er ærlig (på identitetsniveau), så vil jeg have en personlig værdi der er ÆRLIGHED…
Så har vi et langt sæt leveregler, der skal understøtte hvordan vi skal efterleve denne værdi, og hvordan vi gerne vil opleve at andre er overfor os. Men kender vi ikke til vores identitet og værdier, er det jo svært at passe på dem som sagt, og så er det at vi ofte havner i mismod og kaos mentalt.

Sådan er vi skruet sammen – det er en fantastisk proces, en rejse i og med os selv der aldrig slutter så længe vi lever – hvis vi da vil tage rejsen.

Alt dette kan du læse mere om i min bog, “DEN BEDSTE DIG” – eller deltage næste gang jeg laver et kursus i “DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG”….

Manden i stolen rettede sig op – rømmede sig, og sagde:” den ramte plet – nu skal vi gang med arbejdet, og få styr på dette, så jeg kan stå ved mig selv……”

Og det er vi så netop startet på.

Rigtig god dag til dig – hvem du nu ER…..