den-du-ser-i-spejlet

HVEM SER DU…

Har du tænkt over, at der er EEN person der ALTID er med dig – som uanset hvad du foretager dig, altid er med…?!

Når du står op om morgenen og er dit mest “morgengrimme dig” – når du tænker de bedste og dine mest positive tanker – når du for alvor har nogle seriøse samtaler – som er med dig i bad hver eneste dag – som er den du dyrker mest sex med – som med NÅR du dyrker sex med andre – som er den sidste du taler med inden du sover, og som er med dig hver eneste nat…?!

DIG…!!!

DU er med DIG ALTID…!!!

Du kan lyve for alle andre – du kan bilde alle andre hvad som helst ind – overbevise dem om det ene eller det andet… man kan lyve for alle andre om alt – ALT…i en tid. Man kan lyve for alle andre et stykke tid – men den du ser i øjnene HVER dag i spejlet – ved godt hvad sandheden er når alt kommer til alt.

En kursist spurgte mig i den forgange uge:” Stig – hvad nu hvis man har OVERBEVIST sig selv om at man nu gør – det faktisk ER sandt, selvom man godt ved at det ikke helt passer – hva så…?!

Begrebet hedder “Kognitiv Dissonans” – en slags tænkning, hvor man forsøger at retfærdiggøre at det man GØR også er i orden ( og dermed lyver man for sig selv hvis det nu ikke ER i orden…) og får overbevist sig selv om at det er ok.

Lad mig give dig et eksempel: det er personen som tager kopipapir med hjem fra jobbet selvom man ikke synes det er ok at stjæle.
Som ikke gør opmærksom på, at få for mange byttepenge tilbage i supermarkedet selvom man synes det er vigtigt at være ærlig.
Som synes det er ikke er at være utro at skrive med andre – jeg gør jo ikke noget fysisk, og ikke selv vil indse det forkerte i det.
Som nægter fakta selvom fakta rent faktisk viser at det personen siger, ikke passer – så tilpasser man bare sandheden til ens egen fortolkning af sandheden…og så er det ikke længere løgn.

Men ved dagens slutning, støder man på en person i spejlet – og den person VED godt – når alt kommer til alt, hvad det er der foregår – du kan nemlig sjældent lyve for dig selv uden at erkende at du godt kender til hvad der foregår.

Kan du alligevel det – så er det begrebet Kognitiv Dissonans opstår…

Den du ser i spejlet hver dag, kender godt sandheden…!

Med ønsket om en rigtig god december-weekend til dig og dine…

//Stig